Lockfågelns Pralin/ Zeb

Hans framgångar och upptåg tillsammans med oss och hans kamrater.

Skogs mys

Kategori: Hundarna

Snart fyller Zeb 11 mån och jag börjar sakta inse att han inte är en valp längre utan mycket väl vet vad som gäller men han måste bara testa.
 
Igår var vi i skogen en sväng. Så det blev en liten fotostund igen tillsammans med båda hundarna.
Bessi är väl inte så jätte förtjust i detta påhitt men Zeb tycker det är lite kul att jag fotar honom. Han liksom gör sig till. Samma sak på utställningarna, Spänner upp sig lite när man går in i ringen. Tur att han tycker det är roligt så vi kan lära tillsammans.
 
Nu är det 1 1/2 vecka kvar tills stora wachtelhunds utställningen i Borlänge och jag längtar. Enligt min pappa så är det den som visar om han är fin eller inte. Eller rättare sagt hur fin han är.
Zeb har även lagt på sig lite mera i vikt nu när dom går enbart på högenergifoder. Han börjar även sakta bygga lite i bred med. Skönt, så slipper han se ut som ett benrangel.
 
Här kommer bilderna på mina underbara fina.
Bessi och Zeb
 
Knäpp Zeb med snusprilla
L Pralin aka Zeb spänner upp sig lite i utställningspose

Spårkurs

Kategori: Träning

Igår började jag och Zeb med våran spårkurs.
Vi går som vanligt hos Marion och Micke på Mhundlydnad.
 
Jag lärde mig en del och fick lägga Zeb's första spår utan blod och valde att lägga den på ca 60 m. Ville inte har för långt spår utan hellre att han skulle lyckas. Hispig som den i början och körde en riktig wachtelstil. Hittar man inte först så ökar man bara farten. Fick bromsa lite och han lugnade sig.
Mycket stolt kille bar hem klöven.
 
På slutet hade Micke en överaskning: Ett vildsvins skinn med klövar och huvud kvar. Den var lagd över en jordhög så den såg verklig ut.  Zeb gick fram och kollade på den. Den rörde sig inte så den var inte så farlig. Men när jag rörde grisen emot honom så blev det ståndskall.
 
Här kommer en bild Marion tog under tiden Zeb skällde ut grisen.

Vår

Kategori: Hundarna

Nu tycker jag att våren är här.
Sommar däcken är på och snön är typ borta. Man kan återigen gå dom längre svängarna utan att slå ihjäl mig.
När vi går långa promisar så blir Zeb bra varm så han sprang ner till vattnet och tar sig en liten simtur innan vi går vidare.
 
Jag har varit på interjuv och utbildning så nu hoppas jag på att det löser sig.
 
Imorgon ska jag och Zeb gå på viltspårskurs så nu sätter vi igång på riktigt.
 
 
 
 
 
 

Bus hundar.

Kategori: Hundarna

Igår var vi hos mamma och pappa så hundarna fick busa av sig lite. Vilket var mycket uppskattat. Wachtlarna busade en massa. Brottades och hade hur kul som hellst. Här kommer en bildbomb ifrån igår.
 
Fina Ice
Knäppis
Zebson
 
 
 
 

Bilder ifrån promisen

Kategori: Hundarna

 

Fint väder

Kategori: Hundarna

Påsken firades hemma hos mamma och pappa samt Ice. Efter God påsklunch gick vi upp till lekhagen och hundarna busade järnet med snön och bollar. Även Bessi sprang omkring och lekte med dom andra. Vilket hon inte brukar göra. Hör och häpna ihelgen var det även första gången som Ice och Den lekte med varandra på riktigt. Så som vi har hoppats att det skulle funka en dag.


På måndagsmorgonen gick vi upp kl 04 för att jaga kråkor med Zeb som skulle få premiär apportera. Zeb undrade va fan vi skulle upp vid den tiden. Just när vi kommit till pass kom första gänget men mest korpar. Jag skojar inte om dom var minst 50 st. Den tyckte det var lite läbbigt. Men Jimmy fick ner två st kråkor. Jag skickade ut Zeb som med stor försiktighet undersökte bulvanerna innan han kunde springa omkring dom utan tron att dom attackerar honom. Han förstod inte riktigt vad vi ville då han hittills bara hämtat kråka en gång innan och då inne.
Men efter lite uppmuntran så fattade han vilken fågel Vi ville ha och han hämtade dom.
Morgonen fortsatte med att jag kunde skicka iväg honom ifrån gömslet och han kom någelunda hela vägen in. Totalt 6 kråkor blev det. Sen sov han riktig gott.

Vi har även fått fina soldagar så det har blivit några långlinapromenader.

Nu ikväll träffade vi på en hund som Bessi träffat flera gånger och varje gång nypt till honom. Denna gång samma sak. Jimmy stod och pratade med husse och jag fick chans att träna Zeb på att inte springa fram. Han satt så fint med slappt koppel och tittade, ända fram till att Bessi lät. Då skulle han fram och skydda henne, så det blev ett litet kvartsamtal.
Sen kunde han släppa det och gick iväg för att kissa. Då hörde jag den andra hunden morra mot Zeb som bara slängde ett öga på honom. Men när hunden åter morrade och spännande sig tänkte Zeb inte ta den skiten. Stirrade på honom, spännande upp sig och tog sikte. Sen var det tur att man hängde med och kopplet var kort. Tvärstopp just vid mig och Zeb fick snällt sitta vid min sida igen.

Zeb som är så genom snäll har nu visat flera gånger att han inte tänker ta vilken skit som helst ifrån vem som helst. Både sina bröder och denna. Men Ice och Bessi lägger han sig pladask för.
Tur det.


Nu ska vi sova.