Lockfågelns Pralin/ Zeb

Hans framgångar och upptåg tillsammans med oss och hans kamrater.

Fint väder

Kategori: Hundarna

Påsken firades hemma hos mamma och pappa samt Ice. Efter God påsklunch gick vi upp till lekhagen och hundarna busade järnet med snön och bollar. Även Bessi sprang omkring och lekte med dom andra. Vilket hon inte brukar göra. Hör och häpna ihelgen var det även första gången som Ice och Den lekte med varandra på riktigt. Så som vi har hoppats att det skulle funka en dag.


På måndagsmorgonen gick vi upp kl 04 för att jaga kråkor med Zeb som skulle få premiär apportera. Zeb undrade va fan vi skulle upp vid den tiden. Just när vi kommit till pass kom första gänget men mest korpar. Jag skojar inte om dom var minst 50 st. Den tyckte det var lite läbbigt. Men Jimmy fick ner två st kråkor. Jag skickade ut Zeb som med stor försiktighet undersökte bulvanerna innan han kunde springa omkring dom utan tron att dom attackerar honom. Han förstod inte riktigt vad vi ville då han hittills bara hämtat kråka en gång innan och då inne.
Men efter lite uppmuntran så fattade han vilken fågel Vi ville ha och han hämtade dom.
Morgonen fortsatte med att jag kunde skicka iväg honom ifrån gömslet och han kom någelunda hela vägen in. Totalt 6 kråkor blev det. Sen sov han riktig gott.

Vi har även fått fina soldagar så det har blivit några långlinapromenader.

Nu ikväll träffade vi på en hund som Bessi träffat flera gånger och varje gång nypt till honom. Denna gång samma sak. Jimmy stod och pratade med husse och jag fick chans att träna Zeb på att inte springa fram. Han satt så fint med slappt koppel och tittade, ända fram till att Bessi lät. Då skulle han fram och skydda henne, så det blev ett litet kvartsamtal.
Sen kunde han släppa det och gick iväg för att kissa. Då hörde jag den andra hunden morra mot Zeb som bara slängde ett öga på honom. Men när hunden åter morrade och spännande sig tänkte Zeb inte ta den skiten. Stirrade på honom, spännande upp sig och tog sikte. Sen var det tur att man hängde med och kopplet var kort. Tvärstopp just vid mig och Zeb fick snällt sitta vid min sida igen.

Zeb som är så genom snäll har nu visat flera gånger att han inte tänker ta vilken skit som helst ifrån vem som helst. Både sina bröder och denna. Men Ice och Bessi lägger han sig pladask för.
Tur det.


Nu ska vi sova.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: