Lockfågelns Pralin/ Zeb

Hans framgångar och upptåg tillsammans med oss och hans kamrater.

Kött

Kategori: Allmänt

En kompis kom på det som egentligen självklara. Torka eget kött till hundarna som snacks.
 
Så igår när jag ändå styckade rådjur så tog jag bogarna (som annars slängs) och började strimla kött i ½-1 cm tjocka skivor och la på gallret i ugnen. (tips. ta en plåt under) Satte ugnen på 80 grader.
 
Första omgången fick stå ca 9 timmar och hundarna älskade det. Andra omgången gick 6 timmar och dom va lite segare.
 
Jag provade även och la några i marinad i ca 12 timmar och gjorde samma sak. 6 timmar i ugnen. Jäklar vad gott.!
 
 
 
 

Jippi

Kategori: Utställning

Den 18 aug begav vi oss till Eskilstuna för utställning.
Tidiga och nervös satte vi upp vårat läger.
Just innan jag skulle in i ringen kom en kvinna och pratade med oss. Hon hade tydligen sett Zeb på utställningen i Österbybruk och frågade om han hade breddat på sig mera sen sista samt om han hade tappat mycket päls. Vilket Zeb inte har utan han ser ut så. Inte krullig utan släthårig.
När jag gick in i ringen hade hon fortsatt prata med mamma. Hon hade sagt att Zeb var väldigt ranglig och trång bak, dålig päls, för ljusa ögon mm.
 
TJI fick hon.
 
Zeb tog hem sitt tredje excellent samt sitt första CK. Som det inte va nog fick han även sitt första BIR!!
Omdömet var kanon med kommentarer som: Utmärkt päls, bra kropp för sin ålder och utmärkta rörelser.
 
Vi stannade kvar till finalen men kom 6-7a i gruppfinalen.
 
 

Fina dagar

Kategori: Hundarna

Denna vecka började jag cykla Zeb och självklart blev han halt direkt. Men efter en dag vila så va hältan bortblåst. Han fick sedan stå över cyklingen fram till fredag för att vara på den säkra sidan. I fredags visade han ingen hälta så nu är han igång igen.
 
Vi åkte upp till Enköping i helgen som va för att reka lite inför bockjakten och se om vi kunde få tag i någon räv. Självfallet så lurade dom oss. Vi hittade även en hare som Zeb fick spåra. Skit kul tyckte han.
 
Puss på husse i jaktstugan
 
 
 
 

Mina Älskade lilla hundar

Kategori: Hundarna

Tänk vad våra fyrfotade vänner kan lära en.
 
Bessi i all ära. Hon har lärt mig om nervösa och rädda beteenden samt en himla massa om jakt med drivande hund. Hon är tydlig i sina signaler när hon vill något och där av lärt mig en massa om hunden i sig. Mycket vilja och har två sidor i sig. En lugn tjej hemma och en tjej med motor samt klokhet i skogen.
 
Sedan har vi Zeb.
En sprallig kille med mycket motor jämt. Arbetsvillig nästan jämt. Men han har redan lärt mig en hel del om hur en unghund fungerar. Hur man får bukt med hjärnsläpp och koncentrations svårigheter. Hur en unghund skiljer sig mot en erfaren vuxen hund. Vi lär oss så mycket av varandra.
 
Nu ser jag fram emot en lång tid tillsammans med dessa djur.
Bessi med flera jakter och soffmys.
Zeb med prov och tävlingar samt praktisk jakt i skogen.
 
 
 

Frisk, småttingar och räv

Kategori: Hundarna

Zeb är nu enligt mig friskförklarad och vi har nu börjat cykla till sommarjobbet.
 
 
I söndags packade vi in tre hundar och tre människor i våran bil och åkte upp till Sala. Där bor Zebs uppfödare Mia. Zebs mamma Ztälla och pappas hund Ice har tillsammans fått 8 små valpar och vi åkte och hälsade på dessa små varelser.
En brunskimmel, en brun, en rödskimmel sedan hela 5 st röda. Tur att alla va sålda annars hade det varit väldigt enkelt att köpa en röd hane.
 
 
Inatt fick Zeb gå lös-eftersök på en räv Jimmy hade skjutit. Perfekt träning då han själv fick hitta både spår och räv. Försökte få han att apportera den men icke. Jimmy skulle ha skallen så efter han skar bort den så fick vi tillslut Zeb att bära hem skallen i alla fall. Så stolt han va.