Lockfågelns Pralin/ Zeb

Hans framgångar och upptåg tillsammans med oss och hans kamrater.

8 mån

Kategori: Hundarna

Ja imorgon blir Zeb och självfallet hela hans syskonskara hela 8 mån gamla. Tiden springer iväg.
Nu är vi anmälda till viltspår/eftersöks kurs i april och jag ser fram emot det.
 
Igår tog jag en liten tripp till veterinären. Både Bessi och Zeb har nyst en längre tid och flertal gånger om dagen. Dock så slutade Bessi att nysa dagen innan så hon slapp träffa veterinären.
 
Men Zeb däremot har hostat vid upphetsning, när han drar i kopplet och när han legat en stund. Något jag trodde han skulle växa ifrån men det har inte blivit bättre alls så han fick träffa Carola på Haninge djurklinik.
Hon hörde inget konstigt på lungorna men hostan lät inte så hälsosam. Så Zeb fick lämna lite blodprov som vi avaktar svaret på innan vi gör någon vidare utredning.
 
Zeb fick en massa beröm hos veterinären. Han stod så stilla under tiden som hon lyssnade på honom, hon hade aldrig fått lyssna så länge på en valp innan. När dom stack honom sa han inte ett pip och inte heller försökte han dra åt sig benet utan vilade huvudet mot min axel och jäspade. Dock slutade blodet droppa så dom fick sticka honom i andra benet med. :(
Sedan tyckte han att det var lite obehagligt att gå med plåster på båda benen, han bara kollade på mig och liksom: Hallå ska det vara så här? Men han gick själv och hoppade in i bilen utan att bråka.
 
På kvällen åkte jag med Malin och Lukas för att kolla på bio och äta gott på Heron. Django unchangd (?) blev det. Den var bra men det märktes att det var en Tartino film. Zeb låg i sin bur och sov i bilen medans Bessi stannade hemma.
 
Här kommer lite bilder som jag tog igår på Zeb:
 
Stora killen
 
Vad är en foto stund utan Zebs oblikatoriska fån bilder
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: