Lockfågelns Pralin/ Zeb

Hans framgångar och upptåg tillsammans med oss och hans kamrater.

Träning

Kategori: Hundarna

Dom senaste veckorna har det verkligen ståt stilla här i bloggen och jag får be om ursäkt för det.
 
Jag har nu börjat träna Zeb mer och mer på dom olika delarna i öppenklass provet (som vi förhoppningsvis ska gå i höst).
Nöter apporteringen. Med dummy går det nu alldeles utmärk. Någon dumhet men det släpper direkt och jag får in honom. Han dummar sig mest när han börjar bli trött. Idag provade jag med tinad kråka... Inte alls samma resultat.
Helst vill han ta den och springa iväg. Men eftersom jag har fått bort det med dummy så stannar han bara.. Helst bita lite och plocka upp fågeln för att sedan släppa den igen. Inte okej.
Men efter mycket traggel och backande i apporterings stegen fixade han en lång apportering utan krångel. Då la jag av träningen för att behålla den känslan. Så imorgon på det igen.
 
Jag varvar även med viltspår. Vi har slarvat lite med detta och nu ska vi komma igång igen. Eventuellt blir det ett öppenklass prov där med men det är inte prio.
 
Jag har även fått tag i en klövjeväska till Zeb. Denna kör vi med ungefär varannan dag eller mera den dagen han inte har träningsdag.
Just för tillfället bär han ynka 2 kg. Enligt en tabell jag har hittat kan hunden bära mellan 20-30% av sin kroppsvikt. Det blir ca 8 kg för Zeb.
 
Annars varvar jag all träning med bollkastning och långlina promenader. Tex avslutar jag ett apporterings pass med bollkastning och lek.
 
Här kommer en bild bomb.
 
Klövjeväskan på:
Trött hund med grisen <3
 
Bessi är åskådare på allt. Det är ju underbar sol.
Zeb bara några veckor gammal. Med sitt namn: Pralin. Foto: Mia Källberg, Lockfågelns Kennel
Är man trött så är man.. Tappat huvudet bara.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: