Lockfågelns Pralin/ Zeb

Hans framgångar och upptåg tillsammans med oss och hans kamrater.

Oj oj

Kategori: Hundarna

Jo det var ett tag sedan men det händer inte så himla mycket.
I helgen så åkte jag och Jimmy till Skåne för att jaga lite dovhjort. Så mina underbara hundar fick snällt på hos Anna på pensionatet.
 
Idag är det sista dagen på detta jaktår som man får släppa hund och Jimmy tog med Bessi ut. Det blev ett rådjur skjutet för henne. Nu är det bara 8 mån uppehåll innan det är dax igen, men då är det även dax för Zeb att prova på detta. Tror han kommer att älska det eftersom han redan gillar lukten av vilt.
 
 
Trött vovve
Varje gång jag går på toa är det samma sak
Fuling
Bessi-bus
?????!!!!!

SPÖKEN!!

Kategori: Hundarna

Zeb har nu hamnat i en riktig spökålder nu. Allt som låter reagerar han på. Men det kommer väl att ge med sig,efter lite forskning ang detta så läste jag att spökåldern har med könsmognad att göra så nu kommer den perioden. Han har redan testat oss så mycket och ofta han kan. Typ stå uppe på vardagsrumsbordet, äta upp en chokladmufins medans jag var på toa och slaktat dörrmattan lite till.
 
Men vissa dagar lysnar han jätte fint och vi har då kunnat träna lite apportering.
Han har även blivit lite mera Bessi mysig och är om dagen sov han på Jimmy i hans soffa (vilket var första gången ever) samt kommer med tuggringen till honom för lite tuggmys.
Men det är nog som Marion säger han har det lite jobbigt med att bli könsmogen vissa stunder.
 
Över till annat: Köldkramp.
Bessi får köldkramp i framtassarna vid minus 10 grader och små promenader ofta gäller.
Innan Bessi började få det så hade jag aldrig hört talas om detta.
Men nu ser jag även Zeb får det i vänster bak och fram när han är ute och leker i snön när det är så här kalt ute som idag. Vi har nämligen minus 12.
 
Ska även tillägga att det är skönt att ha en kastrerad tik hemma när lillkillen börjar bli stor.
 
Här kommer lite bilder:
Tiden går fort.
Stora killen
Syskonen: Polka, Porter, Hunter och Zeb

Utställning Sollentuna

Kategori: Utställning

 Idag har jag och mamma varit i Sollentuna på min och Zeb´s andra utställning.
Vi var där i tid och fick vänta ca 6 timmar innan det var dax för oss. Men det gjorde inget. Vi fikade och pratade samt tittade på dom andra hundarna. Zeb låg i sin bur och sov så honom gick det ingen nöd på alls.
 
Hunter, Porter och fina Polka kom med.
Jag ska säga att jag verkligen började bli nervös när det närmade sig våran tur att gå in i ringen. Men under borstningen av Zeb märkte jag att han var lugn och kunde det vi övat på. Stå fint och stilla.
 
Hunter kom 1a med HP och BIR
Porter kom 2a med HP
Zeb kom 3a med HP
Polka kom 1a med HP och BIM
 
Mycket stolt är jag.
Min kritik:
"Maskulin kille under utveckling. Ännu inte kommit i dom rätta proportionerna. Ger för dagen något luftigt intryck. Vaket uttryck, något tunn över nosparti. Bra hals, godtagbar skulderpl. Tillr. benstomme. Ung i kropp och själ. Något brant i sitt kors. rör sig med tillrekligt steg från sidan. Bra pälsstruktur." Hans Rosenberg
 
Sedan ställde vi upp i Syskonklassen men utan Hunter.
 
Resultat: HP
"3 syskon under utveckling som samtliga behöver mer stomme och utvecklas i sina proportioner. De enas genom att snyggt presenteras vilket jag uppskattar." - Hans Rosenberg
1 HP
 
 
 
 

Seg dag och besök hos Hunter

Kategori: Hundarna

I söndags var Jimmy ledig och vi hade tänkt att hjälpa Janne att mata vildsvinen men med tanke på att vägen upp till åteln inte lovade säkert underlag och jag skulle få besök vid tolv så väntade vi till eftermiddagen.
Vi halv två orkade inte jag vänta på mitt eventuella besök utan gick med hundarna iallafall. (Vilket vi skulle göra tillsammans med besöket) Solen gick ner vid kl tre och det finns inget lyse där vi skulle gå.
 
Efter min en och en halv timmes promenad så hade jag fortfarande inte hört något ifrån mitt besök trots att jag ringde flertal gånger. Inte mer än ett sms vid 12 att dom bara skulle fixa en sak sedan komma.
 
Under promenaden i långlina hörde jag ett plask och Zeb hoppade jämnfota ner i ån och simmade glatt över till andra sidan. Så han fick gott simma tillbaka igen. Vattnet var lika brunt som en leråker och fick utan mellanlandning gå raka vägen in i duschen. Mindre kul tyckte han.
 
Vid detta laget efter hunddusch och promis skickade jag ännu ett sms för att få bekräftat att dom inte kom på besök alls. Inte nog med att dom aldrig kom så var kl alldeles försent för att åka och mata grisarna. Hade vi fastnat då hade det inte varit kul att komma därifrån i mörkret.
 
Igår åkte jag och hundarna till Lina och Hunter.
Bessi fick följa med upp och busa lite med killarna. Vi fikade och gick sedan ut med hundarna. Vi gick ner till ängen och släppte killarna lösa så att dom kunde busa av sig lite. Jag tog en chansning och släppte Bessi med men hon fick inte gå långt ifrån mig. Och tänk Bessi busade med killarna med. :)
Sedan skulle vi börja röra oss lite och Bessi hade ingen lust att lyssna så kopplet åkte på. Vi kom bara 20 m innan vi såg tre rådjur sprätta iväg. Både jag och Lina kastade oss över våra wachtlar för att få dom stanna kvar hos oss. Bessi bara stod och skrek efter rådjuren. Tur att jag hann koppla henne. Annars hade vi haft rådjursdrev a la Bessi.
 
Sedan gick vi hem till Lina igen för en liten fika och apporterings träning i hallen. Helt plötsligt var kl två och jag som kom dit kl nio. Så det var dax för oss att åka hem igen.
Tog en snabb visit inne på Ica och sedan satte mig för att söka lite jobb.
På kvällen kom Sebbe på fika.
 
Hundarna sov hela kvällen.
Idag har jag tvättstugan och senare ska jag äta på kina med mamma och pappa.
 
Här kommer lite bilder ifrån igår: (fotograf Lina Edén)
Mina hundar och jag (dom blir alltid bra på bild, inte jag)
Hunter, Bessi och Zeb
Fina Bessi
Fina Zeb
Bessi och Hunter
Bessi, Hunter och Zeb
Zeb, Hunter och Bessi
Zeb, Hunter och Bessi (så olika killarna är)
 
  

invägning

Kategori: Hundarna

Nu är Zeb hela 7 mån gammal.
Väger 19,6 kg och mäter ca 49 cm i manken.
 
 
 
På lördag är det dax för våran andra utställning och vi är mer än redo

Fint väder

Kategori: Hundarna

Dom få dagar som detta år har bjudit på har varit fina i dom flesta fall.
Jag jobbade två dagar och även lyckats med att fira min farmors 75 års dag med ett resturang besök. Skaldjursplatå blev det.
 
Annars har jag bara städat och även varje dag tagit tag i promenaderna med hundarna. Det funkar inte att bara gå långpromis varannan dag längre. Zeb klättrar på väggarna på kvällarna. Så nu har jag bestämt mig att jag ska gå minst en timme om dagen i långlina (då Zeb nu kommit på vad han letar efter) utöver dom andra promisarna. Då är dom härligt trötta och ur drenerade resten av dagen.
 
Vi går för det mesta i våtmarken här i nynäs. Det är fint där, inte en massa folk och inga skidåkare.
 
Bus ungar
Bessi-bus
Skojigt värre
 
 

2013

Kategori: Hundarna

Igår åkte vi ut till  mamma och pappa för att fira in det nya året. Det blev som vanligt hummer i stora lass.
 
Vi trodde det skulle bli långa timmar fram till midnatt men så blev det inte alls.
Vi kom dit, fikade sedan var det spel dax, pictionary, det var länge sedan jag skrattade så mycket som då, åt mat och sedan spelade en omgång till. Jag och Jimmy förlorade hela tiden.
Sedan var det dax för fika och helt plötsligt blev det lite brottom att hinna skjuta av raketerna. Eller lådan som vi hade.
Dock gjorde stackars Bessi allt hon kunde för att överleva kvällen. Zeb och Ice brydde sig inte så jätte mycket.
 
Idag började vi nya året med att ta med alla hundar (Zeb,Bessi,Ice) tillsammans med pappa på en långpromis. Jag satte på Zeb GPS halsbandet för att låta honom springa omkring som han ville.
Vi stannade till vid en strand och kastade någon snöboll ut i vattnet som Ice och Zeb hoppade efter. Så nu har han debut badat. Han var glad och efter bara några minuter gick vi vidare.
När vi kom en bra bit till så såg vi rådjur på en kulle ca 50 m ifrån oss. Bessi och Ice vindade dom medans Zeb inte riktigt förstod vad dom skällde på. Rådjuren flyttade på sig ur synhåll men Zeb hittade spåren och hade inga planer på att stanna. Ska ju erkänna att jag inte direkt lade ner så mycker energi på att få stop på honom. Någon gång ska det ju hända och gärna då när han hade gps på sig.
Han drev rådjuren med skall i ca 2,5 min (170m) innan han kom tillbaka.
 
Sedan gick vi hem för att inta lunch och få revanch på pictionary (som vi självklart förlorade) innan vi åkte hem till Nynäshamn igen. Väl hemma så sover våra hundar som stockar.
 
Zeb och Ice
Ice och Zeb
Bus Zeb