Lockfågelns Pralin/ Zeb

Hans framgångar och upptåg tillsammans med oss och hans kamrater.

Årets Wachtelhundutställning

Kategori: Träning

Jag mötte upp mamma och pappa på Öster-Malma redan på fredag kväll då det var aktiviter på lördagen i form av permogris och permobjörn.
Jag startade Zeb på båda och jisses vad kul han hade. Jag med såklart. Han fick finfin muntlig kritik av arrangören. "Han har bra avstånd till grisen och ett mycket bra skall. Skulle jag stå i skogen nu skulle jag vara mycket lycklig. Han är inte rädd och skallet kommer komma när grisen springer iväg. Duktig hund." På björnen: "Han har ett mindre avstånd till björnen inte riktigt samma respekt men har hela tiden ögonen på den. Skallar bra men ändå inte allt för på. Flyttar sig snabbt vid hot utan att bli rädd" Grattis du har fått en gris och björn hund.

Inte riktigt vad matte tycker. Gris ja men björn kan han låta bli tycker jag. Zeb hade i alla fall den roligaste dagen på länge.

Utställningen på söndagen lämnade mera att önska.
En jätte fin kritik men domaren önskade mera djup och benstomme på honom. Han har fin kropp för att vara en lätt med hög hane.
Ett Very Good iår då.
Skillnad från förra årets Excellent med Ck och tredje placering.

Tränar på

Kategori: Träning

 
 
Ja. Jag och Zeb tränar på. Har just satt igång spårningen igen.
Han var så himla upp i varv och bara rusade på med noll koncentration förra året så jag har medvetet inte lagt något spår till honom. Jag har velat vänta tills efter hans första riktiga jaktsäsong.

När vi nu var uppe och jagade vårbock så fick jag möjligheten att gå på ett dösök med honom. Han klarade det riktigt bra.

Dagen efter lade jag tre mindre spår i mycket vind och olika underlag vilket han också fixade galant. Något låg näsa och inte alls samma gas.
Dagen efter fick han möjligheten att gå på ett eftersök då vi inte alls viste vart djuret var någonstans eller om den var dö osv.
Då det luktade mycket så virrade han till det och efter en liten stund kunde jag konstatera att han inte hade spåret utan letade efter spåret utan resultat. Gick tillbaka och tog om. Då såg jag snabbt skillnaden. Näsan åkte ner och med sug i linan drog han iväg. Jag kunde bekräfta honom tack vare blod. Och så låg den där efter 70 m.


 
 
Här kommer några bilder jag tog i veckan: