Lockfågelns Pralin/ Zeb

Hans framgångar och upptåg tillsammans med oss och hans kamrater.

Eftersök, blodspår

Kategori: Träning

Idag fick Jimmy skjuta ett rådjur och eftersom han såg att rådjuret inte sprang så långt och gick omkull som den skulle så passade vi på att testa hur Zeb skulle reagera på både blod och rådjuret.
 
Så jag satte på Bessi´s sele och lina (som passade pricis just nu) och begav mig ut på det halvmeter höga klöverängen med Zeb i haserna. Han gick gärna bakom mig ut på åkern eftersom det var väldgt högt.
Väl nere hos husse jimmy så letade vi reda på skottplatsen. Vi hittade den med rikligt med blod.
Zeb fick lite hjälp att hitta fram till skottplatsen men sedan fick fritt leta själv men linan efter. Han var mycket intresserad och jobbade på bra. Han började jobba sig framåt och fick mycket beröm. Han tyckte nog att detta var riktigt kul.
 
Efter ca 10 m kom det lite mindre blod och han gick tillbaka nästan hela vägen till start och funderade lite. Hjälpte honom med att fortsätta framåt igen och han blev glad att hitta mera blod. Sedan hittade vi en bit lunga och den slank ner fortare än kvickt. :)
Han fortsatte knata på och undersökte mycket grundligt där blodet fanns. Det sista rådjuret hade gjort var en 90 graders vinkel och när Zeb kom dit vädrade han lite (det luktade väl massor) och stoppade sedan ner näsan igen och hittade rådjuret.
Han kollade på oss som berömde massor och undrade nog om det skulle vara så här, den är ju stor?
 
Efter noga blodtvättning av rådjuret så fick han snällt titta på när Jimmy tog ur den. Sedan fick den inte gå en meter ifrån honom. Han travade efter så stolt så. Hemma fick han en klöv och låg nöjd och bet på den. Efter vi tagit klöven så var han ute flera gånger på balkongen och kollade så att den var kvar och död.
 
Det tog en bra stund att komma dom 50 m som rådjuret hade gått men han hittade fram själv.
Samt att ha i minnet att han bara är 15-16 v gammal så är vi mycket stolta över honom. Även så var det första gången han fick träffa på blod och ett rådjur.
 
 



 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: