Lockfågelns Pralin/ Zeb

Hans framgångar och upptåg tillsammans med oss och hans kamrater.

Jul

Kategori: Allmänt

Vi överlevde domedagen. Det är en sak som är säker.
I fredags jobbade jag och i lördags var det dax för ännu en dag med jakt i nyköping. Såg några djur men inget ville följa med hem.
 
I söndags var jag uppe kl 07 för att tvätta och Jimmy begav sig ut på kråkjakt med en kompis. Zeb hade en sådan tur att husse kom hem med en kråka till honom.
Vi provade att kasta ut den innan han fick lukta på kråkan för att sedan få komando att hämta den. Gick jätte bra. Vi trodde att han skulle skälla på den men icke han tog den direkt och kom till mig.
 
Vi åkte ut till mamma och pappa på Söndag em för att klä granen och få en försmak på julmaten.
Det första Ice gjorde var att öppna ett paket och sprang iväg med. Men eftersom det inte var hans så fick vi slå in det igen.
 
På julaftons morgon till frukost fick vi (jag,jimmy) ett hundförarbälte så Jimmy kunde gå med hundarna lättare i långlina på promenaden med pappa medans jag hjälpte mamma i köket.
 
 
Sedan kom morfar, morbror Sören och hans tjej Camilla.
Vi åt gott och gick julpromenaden innan det var dax för Kalle och hans vänner. Efter kalle var det dax för julklapparna. Hundaran fick mest.
 
Från vänster:
Ice, Zeb, Bessi och katten Pysen
God jul önskar Ice, Zeb, Bessi och katten Pysen med tillhörande familjer
 
Nu har vi kommit hem. Zeb har somnat och Bessi lika så. Allt är på sin plats och Jimmy spelar sitt nya spel som han fick igår av mig. Allt är lugnt igen. Skönt.
 
God fortsättning på er
 
 

lite mycket

Kategori: Hundarna

Denna senaste veckan har varit lite mycket i vissa tillfällen och andra dagar har det inte hänt något alls.

Julklappshoppandet är just för tillfället helt klart men av någon anledning så kommer Jimmy hem med flera paket. Dock inslagna så jag har ingen aning till vem eller vad dom innehåller.

Zeb och jag fortsätter våran apporteringsträning. Det har varit rätt svårt för honom att både hitta och komma in med dummyn. Idag var det skare så han kunde springa uppe på och dummyn gick inte heller igenom.

I lördags åkte jag in till Älvsjö för att träffa Lina som ställde sin waimaran 'Liten' på hundmässan. Det var kul att träffa henne och hennes mamma igen. Dom står ut med mina dumma frågor ang utställning. Lina och Liten blev BIR och Svensk vinnare 2012. Stort grattis.

Mamma kom på besök i torsdags och hjälpte mig att färga håret. Mysigt.

Jag och mina föräldrar var på julbord ute på Muskö. Trevligt.
Dagen efter tog jag och pappa en långpromis med hundarna. Ice och Bessi i långlina och Zeb lös. Än så läge får han springa lös, fast bara tills han missbrukar det. När vi kom hem igen åkte jag till Nynäshamn för att se hur min bakfulla sambo hade det i soffan. Jag var också rätt trött eftersom Zeb inte sov ordentligt på natten så jag och Zeb lade oss i sängen en stund. Sen fick jag släpa ut honom. Tror han var vaken max 40 min emellan 13-21. Han var så trött.

Han växer så det knakar.
Höjd i manken: 48 cm
Vikt: 17,6 kg

Vi tränar på utställning genom att ställa honom fint och stå kvar så. Nästa utställning är sen 12 jan.

Om vi lever då. Ska man lita på Majaindianerna så smäller det den 21 dec. ''-Jehovas sa något liknande för något år sedan, men inget hände'' sa en dam till mig på Ica. Så sant men någon måste ju få rätt. Men kanske inte så länge jag lever tack.

Mera snö

Kategori: Hundarna

Jo det är väl inte en ända människa som missat att det kom ca 30 cm snö förra veckan.
Zeb tycker detta är skit kul.
Stackars Bessi kommer verken fram eller över i den djupa snön utan kämpar allt hon kan när hon ska göra ifrån sig. Blir nog inge mera jakt för henne detta år.
 
I Fredags åkte jag och Zeb med pappa ner till Nyköping, Bessi fick mini semester och bodde hos Malin och Lukas.
Jag fick då skjuta min första Kronhjort. :) Zeb fick självklart hälsa på den vid stugan, han slet och drog i den och skällde till lite då och då. Dock var det intet stånd-skall skall han gjorde utan det lät mera som drevskall. Han visste nog inte om att eller varför han gjorde det.
 
Lite senare satte jag på Zeb reflexhalsband och Ice´s gps-halsband och gick lös med honom på marken, skulle han sticka så skulle jag iallafall se vart han var. Han tyckte det var jätte kul, han stack iväg som längst 83 m sedan vände han. Jag varvade med att stå stilla och vänta samt att gömma mig bakom en gran så han fick leta reda på mig.
 
Han har dock börjat att tugga på olämpliga saker när han är ensam och jag ska fråga om råd imorgon på den sista slyngelkurs tillfället.
 
Nu ska jag laga mat
 

Snöiga dagar

Kategori: Hundarna

Zeb fortsatte att kräkas i fredags så ringde jag veterinären för att fråga hur jag skulle fortsätta. Dom ville se honom innan helgen och jag jobbade så jag kunde tyvärr inte köra in honom men jag frågade mina föräldrar. Dom skulle ändå upp till Enköping så dom kunde ta med Zeb och stanna till hos veterinären. Han fick nytt foder och han såg annars fin ut. tyckte hon. Jag tyckte att han sov mycket.
 
Efter det besöket har han bara blivit piggare och piggare. Nu är han som vanligt igen.
 
Jag har varit och köpt en Dummy för att börja träna Zeb.
Han tycker det är jätte kul.
 
Snön ja.
 
Den morgonen som vi gick ut och det låg snö på backen blev Zeb fundersam. Han började med att han skulle smaka på alla flingor han såg. Han sprang bokstavligen med tungan i backen för att hinna smaka på så många som möjligt. Nu har han lugnat sig med den delen men så fort han gjort ifrån sig så glor han på mina fötter.
Jag ska sparka upp snö så han kan fånga dem.
 
Eftersom han har varit sjuk så har träningen hamnat lite på sidan av men nu försöker jag hinna ifatt, det är ändå kurs imorgon.
 
Apportering är roligt
Snögubbe
Fina killen