Lockfågelns Pralin/ Zeb

Hans framgångar och upptåg tillsammans med oss och hans kamrater.

Skönt.

Kategori: Hundarna

Zeb va på återbesök hos veterinären i onsdags och en mycket nervös Madde väntade sig det värsta. Att dom skulle ha bedömt skadan fel och inget av det strikta schema vi fått har hjälpt.
Under två månader har det varit strikta koppel promenader i enbart skritt på hårt underlag så som asfalt och grus. Första månaden gick han på mediciner och sista månaden inget alls. Vi har inte fått leka med honom eller tränat honom.
 
Första månaden gick bra men denna sista har varit en pers. Han skäller på minsta ljud och morrar så fort något inte passat herrn. Tex kel i bil och gå och lägga sig på sin plats. Han har även sovit mycket och verkar inte alls ha mått bra. Deppig skulle vara rätt ord skulle jag tro.
 
Men så kom äntligen återbesöket och jag fick träffa en ny veterinär då min vanliga är mamma ledig. Hon klämde och kände. Sedan besked: Han visar ingen smärta eller spändhet.! Nu fick jag klartäcken till att sätta igång honom igen. Jag frågade när hon tyckte det va lämpligt för honom att gå lös igen och hon trodde en vecka.
 
Så nu har jag lagt upp en plan. I en vecka så får han nu trava och gå på mjukt i kortare promenader och veckan efter ökar vi promenaderna. Så om två veckor tänkte jag släppa honom utan uppgift första gången och fortsätta så hela december. Uppkommer ingen hälta sen så är han friskförklarad.
Vi får se hur det går med att bygga upp honom fall om han är redo för ett släpp i mitten av Januari. Annars låter vi bli.
Men va är väldigt glada att det ändå gick så fort och ska ta det lugnt en stund till så han verkligen håller.
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: